joyce spijker (1)

TAKE5

Met deze podcast wil ik je een dagelijks momentje voor jezelf geven. Waarom? We denderen maar door. Je kids, de hond die met een scheef hoofd bij de deur staat te wachten, een collega die al drie keer gewhatsappt heeft of vriendinnen met een meltdown. Het is er allemaal altijd. Je houdt van je leven, maar als je niet oplet, is je dag om voor je 5 minuten voor jezelf hebt gehad. Mijn naam is Joyce Spijker, ik ben schrijver en verhalenverteller en met deze podcast help ik je om even de pauzeknop van je leven in te drukken. Take5 verhalen gaan over liefde, relaties en de druk om altijd maar aan te staan. Nu ben je er even niet. Leun achterover en ontspan. It’s time to Take5.

joyce spijker boeken

Boeken

Sinds 2013 schrijf ik boeken, meestal spannende verhalen die gaan over actuele thema’s zoals we die allemaal meemaken, maar dan met een donker randje. ‘Spotlight‘ en ‘In de familie‘ verschenen bij Meulenhoff|Boekerij en mijn laatste thriller ‘Volg me‘ bij Ambo|Anthos. In 2021 komt de volgende. Ik vind het heerlijk wanneer lezers het verhaal niet meer kunnen loslaten en willen weten hoe het afloopt. Soms maak ik een uitstapje naar non-fictie, zoals in 2019 met ‘Ruimte voor liefde‘, een informatief verhalenboek vol interviews over de liefde in deze tijd.

Scenario en script

Sinds kort werk ik aan meerdere scenario’s voor tv en film, zowel aan eigen materiaal als in opdracht (op aanvraag beschikbaar). Mijn kracht ligt bij projecten voor een millennial vrouwelijke doelgroep en met een actuele thematiek. Zoek jij een schrijver voor een pitch deck, treatment of scenario voor jouw project of heb je behoefte aan versterking voor je schrijversteam, laat het dan weten.

JessicaPhotographyHR-45

Kort verhaal (in opdracht)

Een boek lezen is heerlijk, maar een kort verhaal minstens zo lekker! Waarom? Het geeft lezers een heerlijk tussendoortje waar ze prima tijdens een uurtje in de zon of een lange lunchpauze van kunnen genieten. Spannend of sexy, ontroerend of confronterend en van 1000 tot 15000 woorden: ik schrijf ze graag voor je website, magazine of krant. Stuur me even een mailtje met je vraag, dan neem ik diezelfde dag nog met je op. De prijs is afhankelijk van de aard en de lengte van het (unieke) verhaal.

JessicaPhotographyHR-19

Gratis downloads

Via mijn social media kanalen, maar ook hier op de site, vind je ook allerlei gratis tips en tricks voor storytelling, maar ook een kortverhaal en eerste hoofdstukken van mijn boeken. Benieuwd? Download ze allemaal!