“You’re never going to kill storytelling, because it’s built in the human plan. We come with it.” – Margaret Atwood, author of The Handmaid’s Tale

Het mooie aan verhalen is dat ze onthullen en verbinden. Ze verbinden interviewer en gast, podium en publiek en ze zorgen voor een dynamiek en emotie die je bijblijven.

Een goede interviewer of dagvoorzitter doet wat mij betreft meer dan het van nature behouden van de leiding. Hij of zij haalt het beste uit de ander naar boven en stelt de vragen die het publiek ook heeft, zelfs als het even schuurt.

Ik vraag alles wat relevant is, ben kritisch en scherp als het moet, bereid me grondig voor op thema’s, laat me niet verleiden tot het opdreunen van een voorbereid vragenlijstje en improviseer met gemak om het verhaal de gewenste richting op te leiden. En laten we de lol niet vergeten :). Ik ben speels, openhartig, ontwapenend, luister en vraag door. Zo komen we altijd tot een waardevol gesprek met nieuwe inzichten.

Het liefst ben ik dagvoorzitter of interviewer op evenementen in de culturele sector. Ik voel me thuis tussen kunstenaars en liefhebbers, kritische denkers en filosofen, maar ik heb ook veel ervaring in het modereren in de politiek of in ondernemerspanels. Zoek je een host voor jouw (online) event die scherp is, goed luistert en het gesprek moeiteloos en soepel de bedoelde kant op stuurt? Stuur een berichtje, dan praten we verder.

PS. En ja, ik draag altijd hoge hakken.