Die paar seconden voordat je ‘op’ moet. Je handen trillen, het zweet staat op je rug. Je hoopt dat het daar blijft, buiten beeld. Voor je voeten liggen de aantekeningen waarvan op dit moment niets beklijft. Je ademt sneller dan je wilt en laat de laatste touch-ups over je heen komen. Er telt maar één ding: die openingszin vloeiend afleveren. Het is erop of eronder, iedere keer opnieuw, want je podium pakken – online of offline – en zichtbaar zijn, is doodeng. Maar het is wel precies waar je wilt zijn.

In ‘Backstage’ zie je wat ik voor je kan betekenen als jij als professional je verhaal nog beter wilt vertellen. Ik neem je mee op avontuur naar dat ultieme resultaat. We graven in je verleden, visualiseren je toekomst en zorgen ervoor dat je in het heden precies dat verhaal vertelt dat laat zien wie jij bent. Die authenticiteit zit in jou, maar vaak (her)ken je jouw eigen golden nuggets niet. Wat jou bijzonder maakt, vind jij doodnormaal en de kans is groot dat je inmiddels zoveel kennis en ervaring hebt verzameld, dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het filteren van wat je echt wil vertellen of het vinden van een fris perspectief.  

Ik haat saaie powerpoints en slechte ondernemersverhalen. Daarom help ik je om het anders te doen. Een goed verhaal kent een sterke rode draad, een opening die triggert en een opbouw die leidt naar een climax om je publiek uiteindelijk verrijkt achter te laten. De inhoud zit in jou, ik help je om die in de juiste vorm te gieten én om van dat proces een feestje te maken, want life is short. Lijkt je dat wat? Lees verder en let’s have some fun!  

VIP

Het ‘Unfold your story VIP-traject’ is voor professionals met ambitie. Voor hen die iets te vertellen hebben, maar even niet weten hoe. Voor gelauwerde keynote speakers die op zoek zijn naar een nieuwe talk of voor getalenteerde newbies die de markt betreden. Voor managers die hun kennis willen doorgeven via een boek, maar niet de ruimte vinden om daarvoor te zitten en voor professionals die een online programma willen, maar moeite hebben met het filteren van hun kennis en het aanbrengen van structuur.

In een VIP-traject leen ik je mijn ondernemers-, denk- en schrijfkracht en neem ik je (2 à 3 dagen) mee op avontuur naar het best mogelijke eindproduct. Ik help, ben kritisch, kijk naar je doelgroep en je marketingmogelijkheden, breng structuur aan in je gedachten en geef je een rode draad die jou en je publiek houvast biedt. Ik schrijf je boek of de scripts voor je video’s, maak van je 15 minuten Ted-talk een versie van één uur voor een sprekersklus of lezing en zorg ervoor dat je tekst een verhaal wordt dat beklijft. 

Wat je gewenste eindproduct precies is, dat leggen we vooraf samen vast, net zoals het tijdpad en de stappen, maar de weg ernaartoe zit ik aan het stuur. We gaan op roadtrip (letterlijk) en de route is een verrassing,  dus je zult me een klein beetje moeten vertrouwen ;-), maar ik beloof je dat je terugkeert op plekken die je allang vergeten was en je precies daar uitkomt waar je wil zijn.

LEES VERDER…

FOUNDATION

JessicaPhotographyHR-71

Is een VIP-traject voor jou (nog) een stap te ver en wil je liever zelf aan de slag met de uitvoering, maar dan wel met een sterk fundament? In de ‘Unfold your story foundation’ gaan we in gesprek op een bijzondere plek en creëren we in 1 dag de basis van jouw verhaal. 

Waar we in het VIP-traject langer samenwerken aan de verhalen die je gaat vertellen en ik de uitwerking voor mijn rekening neem, doe je deze uitwerking na de foundation zelf. We kiezen een basisverhaal en subverhalen en ik bied je de rode draad, tips en tricks en zorg ervoor dat de puzzelstukjes op zijn plek vallen. Vanuit die basis kun je zelf, met een vliegende start, aan de slag. De ‘foundation’ kan een goed begin zijn om je idee te toetsen (ook voor jezelf) om te kijken of je ermee verder wil of niet en zo ja hoe. We kunnen er altijd een VIP-traject aan vastkoppelen later als je toch graag hulp hebt bij de uitwerking. 

LEES VERDER…

SPEEDDATE

Werk je aan je eigen (merk)verhaal, keynote, creative business, programma, script of boek, maar loop je vast en kun je een extra brein gebruiken? Dan is de ‘Unfold your story speeddate’ een perfecte manier om je project (nieuw) leven in te blazen. In 2 uur tijd gaan we in gesprek (online of offline) en help ik je op weg met jouw verhaal. Ik lees me in, geef je tips en tricks, connecties en gedachten en deel mijn ervaring en ideeën met je. Oftewel: you can pick my brain waardoor je weer verder kan of die puzzelstukjes net op zijn plek vallen.

Meer weten? LEES VERDER…

MODERATOR

Het mooie aan verhalen is dat ze onthullen en verbinden. Ze verbinden interviewer en gast, podium en publiek en ze zorgen voor een dynamiek en emotie, die je bijblijven. 

Een goede interviewer of dagvoorzitter doet wat mij betreft meer dan het van nature behouden van de leiding. Hij of zij haalt het beste uit de ander naar boven en stelt de vragen die het publiek ook heeft, zelfs als het even schuurt. 

Ik vraag alles wat relevant is, ben kritisch en scherp als het moet, bereid me grondig voor op thema’s, maar laat me niet verleiden tot het opdreunen van een voorbereid vragenlijstje en improviseer met gemak om het verhaal de gewenste richting op te leiden. Ik ben speels, ontwapenend, luister en vraag door. Zo komen we altijd tot een gesprek met waarde en nieuwe inzichten.

Het liefst ben ik dagvoorzitter of interviewer op evenementen in de culturele sector. Ik voel me thuis tussen kunstenaars en liefhebbers, kritische denkers en filosofen, maar ik heb ook veel ervaring in het modereren in de politiek of in ondernemerspanels. Zoek je een host voor jouw (online) event die scherp is, luistert en het gesprek moeiteloos en soepel de bedoelde kant op stuurt? Stuur een berichtje, dan hoor je snel van me!

TEAM

In een tijd waarin we doodgegooid worden met informatie, fake news en halve argumenten is het moeilijk om je visie over te dragen aan je team of om draagvlak te creëren voor je ideeën. Zowel in je bedrijf als richting je klanten. Wie ben je en wat straal je uit? Waarom doe je wat je doet en hoe vertel je dat? Laten zien wie je bent, begint niet bij het delen van feiten en cijfers, maar bij het vertellen van een sterk narratief, een verhaal. Want een verhaal beklijft, kan de beleving shiften en accenten verplaatsen, cijfers ondergraven je verhaal nooit, hoever ze ook van de realiteit van de ander afstaan. Iemand overtuigen, doe je door een verhaal te maken dat ook waar kan zijn. Een verhaal zorgt voor openmindedness, voor meerdere perspectieven. Pas als de ander een open mind heeft, staat hij of zij open voor je spreadsheets en winstvoorspellingen. Zit je in de fase van start-up, van start-up naar scale-up of heb je te maken met een negatieve beeldvorming, dan zorgt een goed verhaal voor een nieuwe koers.  Hoe je die verhalen vormgeeft (de techniek) en toepast in jouw bedrijf of organisatie en welke verhalen het worden, pakken we samen aan tijdens ‘Unfold your story Team’. Meer weten? Neem contact met me op voor een vrijblijvend voorstel.

KEYNOTE

Wat moet je als ondernemer in hemelsnaam met een verhaal? Waarom is zakelijk storytellen iets anders dan ‘er was eens’? En waarom zijn juist de principes van storytelling als (creatief) ondernemer ontzettend belangrijk voor je branding? Simpel: om succesvol te zijn, is het van levensbelang om je te onderscheiden van je conculega’s en dat kan met twee ingrediënten: jijzelf en de verhalen die je vertelt. 

Je dienst of product is – helaas – niet uniek, je doelgroep heeft genoeg te kiezen en je skillset is nooit lang de beste of het nieuwste. En dat hoeft ook niet, zolang je jezelf kunt laten zien en jouw verhalen voor je laat spreken. Daarin ben je uniek, die zijn niet kopieerbaar en juist die trekken je ideale klant aan. Ondernemen is kiezen voor diegene die bij je past, als ondernemer én als klant. Door het creëren van verbinding, van laten zien wie jij bent en dat je die ander begrijpt: show, don’t tell, noemen we dat in schrijversland. En ‘show’ is in deze tijd – omdat we overladen worden met prikkels – belangrijker dan ooit.

In deze keynote leer ik je de technieken achter storytelling, hoe storytelling werkt in de (online) tijd waarin we werken en help ik je met praktische tips en tricks om dichter bij je eigen verhaal te komen en die te gaan gebruiken. It’s showtime, baby :).

Ik geef deze (interactieve) keynote (standaard 1 uur, flexibel) oa voor netwerkverenigingen, seminars, events en ondernemersdagen. Meer weten, neem contact met me op over de mogelijkheden.