‘Hoe lang duuuuurt het nog?’ Die vraag en ongeduldigere reacties krijg ik regelmatig op social media of als ik mensen tegenkom. ‘Leuk die bedrijven, presentaties en coaching, maar ik wil een boek,’ is misschien wel een van de meest gehoorde kreten van de afgelopen tijd. Snap ik, ik ook, want het is alweer twee jaar geleden dat ‘In de familie’ uitkwam. Maar daar heb ik nieuws over. Er komt een nieuwe thriller, sterker nog: er komen er twee…en bij een nieuwe uitgeverij.

An offer I couldn’t refuse

Vandaag mag ik het dan eindelijk bekend maken: ik heb getekend voor twee nieuwe thrillers bij Ambo|Anthos. Dé uitgeverij die vijf jaar geleden al hoog op mijn verlanglijstje prijkte en waar thrillerkoninginnen Saskia Noort, Esther Verhoef, Simone van der Vlugt en Marion Pauw ook groot zijn geworden en die nu heel inventief nadenkt over de toekomst van boeken.

ondertekening contract Ambo Anthos

We waren al een tijdje in gesprek en bleken al snel dezelfde kant uit te willen. Zij vroegen naar mijn thrillerplannen voor de toekomst, ik pitchte mijn ideeën en een eerste deel van een nieuw boek en de overstap was een feit. Daarmee laat ik bij Boekerij geweldig lieve mensen achter, maar ik verheug me enorm op de toekomst!

2019 wordt een boekenjaar

Wat mag je dan verwachten? Sowieso ben ik bezig met een nieuwe thriller die najaar 2019 moet verschijnen. En stiekem heb ik ook al een idee voor die tweede voor het jaar erop ;-), want de liefde voor schrijven en de inspiratie is alweer helemaal terug. Maar daar blijft het niet bij. Misschien schrijf ik er ook wel een paar korte verhalen bij die jullie al in het voorjaar kunnen lezen. Scheelt weer wachten, toch? En in februari komt natuurlijk ‘Terug naar de liefde’ uit. Non-fictie deze keer, dus ‘echt gebeurd’ 🙂 en minstens zo spannend. Het gaat immers over de liefde: van verkering en verliefdheid tot swingen en overspel, van open relaties tot polyamorie: alles komt voorbij. Een echt schrijf- en boekenjaar dus, waar ik enorm naar uitkijk. Jij ook?

De komende maanden neem ik je via social media mee in het schrijfproces en vertel ik je meer over waar de boeken over gaan.

joyce spijker