Een verhaal zonder spanning is als een gerecht zonder kruiden: een smakeloos en soms doodsaai geheel. Niet wat je als schrijver wilt. Tijd dus om wat extra peper aan je verhaal toe te voegen en uit te pakken met een subtiele onderhuidse spanning of wendingen om van te watertanden.

Deze training is schrijvers (in spé) die:

  • Hun lezers ‘hooked’ willen houden van begin tot eind
  • Dagelijks aan de slag willen met nieuwe technieken
  • Meer variaties willen leren om spanning toe te voegen
  • Willen leren om conflict te vergroten in hun verhaal
  • Incl. live Q&A
  • Incl. handout/werkboek

Het doel van de cursus is een korte intensieve cursus om je te helpen om je verhaal op diverse manieren nog spannender te maken, zodat geen lezer je boek nog weg kan leggen.

Je wilt (weer) spannender schrijven, maar je verhaal stort regelmatig in en je krijgt van proeflezers te horen dat ze af en toe doorbladeren. Niet wat je wilt! Sterker nog, je wil je lezers juist aan de pagina’s gekluisterd houden, maar hoe doe je dat precies zonder alleen maar met cliffhangers te strooien? Dat leer ik je in deze korte cursus waarin de de diepte ingaan op het onderwerp spanning.

Werkt natuurlijk geweldig bij fictie (ook bij kortverhaal), maar de meeste technieken zijn net zo toepasbaar als je een zakelijk boek schrijft (non-fictie), want ook daarin moet je de lezers geboeid houden.

Wat is het resultaat als je klaar bent:

 • Je hebt een toolbox om uit te kiezen om suspense toe te voegen
 • Je bent bewust van technieken en kunt ze op het juiste moment toepassen
 • Je weet hoe je de saaie stukken in je verhaal kan aanpakken
 • Je hebt nooit meer lezers die zich bij jouw boek vervelen ;-).

Zin in een beetje extra spanning? Meld je dan aan!

Start en duur: 10 t/m 14 september (5 werkdagen). Terugkijken tot 25 juli.

Wat kost het?

69,- euro (tot 1 mei het actietarief van 59,-). Je krijgt toegang via ons afgeschermde account en kunt alles (behalve de live sessie 13 juni) terugkijken zo vaak je wilt tot 25 juli 2019.

Hoe werkt het?

Meedoen in 5 stappen:

 1. Je koopt een kaartje via de webshop voor de cursus die je graag wilt doen.
 2. Je ontvangt een mailtje met verdere info.
 3. Je stuurt een vriendschapsverzoek naar het insta-account uit de mail.
 4. Ik check de betaling en geef je toegang, zodat je direct kunt beginnen als de cursus start.
 5. Let’s start! Je kijkt de cursus via Instagram Stories en via de posts. Je kunt alles blijven terugkijken zo vaak als je wilt t/m twee weken na het einde van de cursus.

O ja, wel handig: je moet natuurlijk een Instagramaccount hebben of er even gratis een aanmaken.

tekst redigeren

Marjolein Bongers

Sinds enkele jaren maak ik gebruik van de fantastische herschrijfskills van Joyce. Ik schrijf altijd zelf mijn teksten, maar laat ze met regelmaat redigeren door Joyce wat resulteert in blogs die veel lekkerder lezen. Joyce heeft het talent om de lezer met haar teksten echt aan te spreken en ze brengt mijn blogs altijd naar een next level. Ze werkt snel en ik ben altijd zeer tevreden!

Laura Rijkhold Meesters

Joyce en Charlotte zijn  leuk en enthousiast: hun masterclass bloggen is een goede combi van persoonlijke tips, handige weetjes en voorbeelden. Het emmertjes systeem is echt top. En via de mail krijg je nog meer handvatten zodat je ook echt zelf aan de slag kan. Kortom: een waardevolle middag!

Jeroen Dekker

De workshop van Joyce zit vol met praktische tips over bloggen. Niet alleen hoe je een blog beter maakt maar ook hoe je ervoor zorgt dat het niet meer tijd kost dan nodig.

Anouk Kanner

Joyce is een heel duidelijke verteller waar je veel van opsteekt. Haar expertise wordt zo begrijpelijk in kaart gebracht dat je echt met voldoende tools en kennis de workshop uitstapt. Dat was voor mij een super verfrissende en leerzame ervaring.

AK Fotografie

Ovunda Styling

Tijdens de Masterclass Bloggen heeft Joyce duidelijk uitgelegd hoe je aan blogonderwerpen komt in normale taal die voor iedereen te begrijpen is. Daarnaast is ze lekker haarzelf, heel spontaan.

Ovunda Styling

Kristel Buijinck

Was een leerzame en gezellige middag, dank!

Nienke Catharina

De workshop was superleuk. Thanks voor al je tips!

Cindy Koelman

Aanrader! Lekker praktisch en veel inspiratie!

Suzanne Meijers

Ook als je al langer blogt, is het een aanrader om de blogworkshop voor advocaten en juristen te volgen. Joyce en Charlotte delen hun waardevolle tips & tricks, zetten je op scherp, en zorgen ervoor dat je de komende tijd niets anders wil dan bloggen.

Marjolein van der Heide

Ik loop al jaren met het idee rond om een boek te schrijven of een blog, maar ik heb het gewoon zo druk met andere dingen dat ik er niet aan begon. Maar dankzij jouw workshop denk ik: maar ik kan ook gewoon eens in de 2 weken ofzo een blog schrijven en dan stapelt het zich ook wel op. Het hoeft allemaal niet zo enorm moeizaam te zijn! Joyce is een enthousiaste en bevlogen docente met duidelijk veel kennis en ervaring in haar vak. Ik heb enorm veel geleerd. De middag vloog voorbij, ik heb me geen seconde verveeld en ging vol energie en inspiratie naar huis.

Heb je een vraag, verzoek, opmerking, reactie of idee voor me?
Laat het weten!

Bij in company trajecten, workshops en sprekersklussen bel ik het liefst met je, dus laat dan zeker ook even je telefoonnummer achter. Mail direct of vul het contactformulier in en dan laat ik snel iets van me horen.