Je hebt mensen die hebben het van nature: er hoeft maar een camera in beeld te zijn en ze draaien hun hoofd licht, kantelen hun lichaam in de perfecte hoek en dragen zonder moeite een killer smile of een nonchalante glimlach. Aan mij is dat niet besteed. Als ik op de foto moet, dan heb ik eerst alle alternatieven onderzocht om dat te voorkomen en vervolgens denk ik er dagen aan: welke locatie, wat trek ik aan en hoe moet het er uit zien. Om inspiratie op te doen, sta ik dan uren in de kledingkast (met als resultaat dat die grote tas met spullen nauwelijks gebruikt wordt ‘on set’, omdat dat ene simpele bloesje toch het mooiste blijkt) en struin ik al net zo lang rond op Pinterest om het af te kijken van de pro’s.

Gelukkig is er een ding nooit het probleem: het vinden van de juiste fotograaf. Sinds mijn eerste fotoshoot voor Spotlight kan ik altijd terecht bij Joost Ritzen van Zips-fotografie, die alleen maar moet lachen om mijn hysterische voorbereiding en frisse tegenzin. Voor deze website én het nieuwe boek was het afgelopen week weer raak: er moesten nieuwe foto’s komen, dus shooting time. Bij de meest bijzondere plek in Maastricht (biologisch restaurant Bijzonder, aanrader!) werden we door gastvrouw Dimitra ontvangen met drankjes en zelfgemaakt bananenbrood met notenpasta. En na uren met mij opgescheept te zitten (incl. gefoeter, rollende ogen en gecontroleer na iedere pose) stonden ze erop. Je kunt zelf op deze site zien hoe het is geworden. Of ik nu van mijn camera-angst af ben? Zeker niet, maar met de juiste fotograaf en de meest relaxte locatie, gaat het tegenwoordig bijna vanzelf ;).

Liefs,

Joyce