Ik ben er mijn hele leven al bang voor: een muurbloempje zijn. Niet noemenswaardig bijzonder of speciaal. Geen hanekam of roze haar, geen uitzonderlijk talent, geen wonderbaarlijke of traumatische jeugd. Te hoog opgeleid voor mainstream, te provinciaals voor grachtengordel chique. Niet artistiek genoeg om literair te zijn, niet commercieel slim voor een miljoenenpubliek. Te oud om nog door te gaan voor opkomend talent of aan te sluiten bij de nieuwste trends, te jong om mee te tellen met ‘gevestigd’ en ‘gelauwerd’. Niet uitgesproken knap of een beetje lelijk, niet dik of superdun. Een beetje van alles en daarmee niks. Tot ik erachter kwam dat dit slechts ‘een verhaal’ was… en niet het mijne.

Mijn naam is Joyce Spijker en ik ben storyteller. Net als jij. Ik kan goed organiseren, creëer creatieve concepten in een handomdraai, ben een snelle denker en ik zie jouw verhaal altijd eerder dan het mijne. Ik help je jouw (bedrijfs)verhaal te ontdekken, te delen en te gebruiken.

Daarnaast deel ik mijn eigen verhalen met je. Ik vertel het liefst over liefde en zelfliefde (en hoe lastig dat soms is), over zien en gezien worden en over de impact die technologie heeft op ons gedrag. Over waarom ik niet af durfde te zwemmen voor diploma A, over hoe ik me verloor in pleasend gedrag in relaties, over de kracht van artificial intelligence en over waar die film die ik deze week in bios zag me aan doet denken. Mijn verhalen zijn niet af of waar, geen feit of fictie, niet particulier of universeel. Ze zijn een startpunt en zetten aan tot dialoog.

Ga je mee op avontuur? Let’s make our time together special.