Boring facts

* Master of Arts, Nederlandse- taal- en letterkunde aan de RU Nijmegen, moderne letterkunde
* + 10 jaar ervaring strategisch en crisiscommunicatieadviseur
* Tekende in 2012 mijn eerste two bookdeal bij Meulenhoff Boekerij
* Bracht er ‘Spotlight’ en In de familie’ uit
* Begon als 2016 als ondernemer
* Schreef 1000+ blogs en coachte ca 500 mensen online en offline met schrijven
* Tekende 2018 een two bookdeal bij Ambo|Anthos (aan de tweede werk ik nu)
* Gaf in 2019 zelf ‘Ruimte voor liefde’ uit
* Publiceerde in 2019 ‘Volg me’ bij Ambo|Anthos
* Lanceerde in 2021 mijn podcast ‘Take5’

‘There is no friend as loyal as a book’ – Ernest Hemingway

Het moment dat ik voor het eerst de kracht van verhalen ontdekte, is een levendige herinnering. In een omgeving waarin ik al snel uitgespeeld raakte, zorgden boeken voor een wereld vol avonturen. Ik vluchtte met liefde in al die werelden, maar die liefde voor lezen bleek niet voor the cool kids, dat werd al snel duidelijk.

Tien jaar later schreef ik mijn eerste verhaal en het vuur dat ik al eerder bij het lezen voelde, was terug, maar nu met schrijven. Met 26 letters bleek je alles te kunnen maken wat je wilde en daar anderen nog in mee te kunnen nemen ook.

Waar ik lees en kijk om te disconnecten van de wereld en te ontsnappen of ontspannen, is verhalen vertellen juist een manier om te connecten en verbinding te maken met anderen. En daar kunnen we – zeker in de individualistische tijd waarin we leven – niet genoeg van hebben.

Liefs,

joyce spijker

Fun facts

* Na een succesvol debuut bezweek ik onder de zelfopgelegde druk en verwachtingen bij het tweede. Ik maakte het af, maar bracht het uiteindelijk niet uit. Want ik vond het niet goed genoeg. Noemen ze perfectionisme. Of faalangst. Of imposter syndrome. Gaat nooit over, it’s still coming back every fucking time.
* Ik ben gek op notitieboekjes met bullets in plaats van lijntjes, mensen die hun afspraken nakomen, de tijd met al zijn technologische mogelijkheden, theater en live performances, goede films en series, iemand zien opbloeien in wat diegene het beste kan, pure chocolade (who am I kidding, alles met cacao), nét haalbare deadlines, werken waar en wanneer ik wil en iets maken wat er nog niet eerder was.
* Ik heb een hekel aan mensen die continu beren op de weg zien, zeuren zonder op te lossen, vergaderingen zonder doel of resultaat, mensen die praten zonder iets te zeggen, ontbijtnetwerkclubs en verhalen die niet gelezen worden.
* Ik ben een streber, vind het heerlijk om mezelf te ontwikkelen en nieuwe perspectieven te ontdekken, ga uit van het goede van de mens en ik denk dat je veel meer kan dan je denkt. Just put your mind to it, you can. Hard werken en risico’s nemen, loont.