Festivals ain’t for me. Snel verveeld als ik ben, heb ik zelden een festival tot het afsluitende vuurwerk leuk gevonden. Waar de meeste twintigers en dertigers (en veertigers) niet kunnen wachten tot de zomer weer begint en ieder weekend alle tijdelijke terreinen van plezier afstruinen om de week van zich af te schudden, maak je mij er niet gelukkig mee.

Been there, done that, check

Ik ken ze wel (je moet alles proberen, toch? ;-)), maar de meeste – hoe goed ook – vinkte ik in mijn hoofd na een paar uur af met been there, done that, check. Op één na: Milkshake! Het festival dat traditioneel de kick-off is van de Pride-week en in het Westerpark ruimte biedt aan iedereen die liefheeft. Een plek waar iedereen – ongeacht van wie je houdt – welkom is en diversiteit gevierd wordt. Wat dit festival anders maakt? Het feit dat alles kan en iedereen goed is zoals hij of zij is. Een plek die oprechte eigenheid stimuleert en alles accepteert (zolang het met liefde wordt gebracht). En oké, het feit dat je aan de lopende band dresscodes tegenkomt waarvan je niet wist dat ze bestonden, helpt ook.

Geliefd

Dat Milkshake geliefd is, blijkt ook wel uit het feit dat het al jaren stijf (no pun intended ;-)) is uitverkocht, zelfs nu het werd uitgebreid naar twee dagen. Komend weekend vinden duizenden lovers weer hun de weg naar die ene plek waar niks gek is en alles kan. Een extreme variant van de realiteit misschien, maar wel één waar behoefte aan is, want hoe tolerant we ook lijken te zijn: in real life blijkt monogame hetero liefde nog steeds de vorm die we vooral accepteren. Best zonde, als je nagaat dat we ons leven op ieder vlak ongestraft kunnen customizen.

Ruimte voor liefde

Milkshake maakt dus ruimte voor liefde en daar maken bezoekers gretig gebruik van. Love rules en die sfeer kun je lastig vatten als je hem niet zelf hebt ervaren. Maar het is dus uitverkocht, dus als je nog geen kaartje hebt, zet ‘m dan in je agenda voor volgend jaar. En wat je dan komend weekend kunt doen? ‘Ruimte voor liefde’ lezen, dan krijg je al een inkijkje in hoe anderen het doen vanuit je luie stoel. Ik stuur het papieren boek met liefde direct naar je toe en het ebook koop je alleen deze maand nog (die dus bijna is afgelopen) voor maar 2,95 euro. Gewoon, omdat ik je lief vind ;-).