CrimeSquad, het collectief van thrillerschrijvers Sander Verheijen, Marieke Damen, Jeroen Windmeijer en Joyce Spijker, gaat vanaf januari 2024 een exclusieve samenwerking aan met luisterboekenplatform Storytel. Elke vierde dinsdag van de maand verschijnt er een nieuw kort spannend verhaal, geïnspireerd op berichten in het nieuws, als Storytel Original. De verhalen worden geschreven door wisselende duo’s en verschijnen op de laatste dinsdag van de maand tegelijkertijd als e-book en luisterboek.

BITESIZE FICTIE

CrimeSquad speelt in op de behoefte van bitesize fictie, geheel passend in deze tijd van streaming en snelle content. Elk verhaal duurt ongeveer een uur. Met de wisseling in duo’s en het inspelen op de actualiteit wil CrimeSquad haar lezers en luisteraars blijven verrassen.

CrimeSquad is geïnspireerd op een van de belangrijkste succesfactoren in de Nederlandstalige hiphop muziekscene: het bundelen van creativiteit. De grootste hits komen voort uit creatieve samenwerkingen van muziekmakers. Deze artiesten hebben er met elkaar voor gezorgd dat de Nederlandse hiphop tot de meest gestreamde muziekgenres behoort.

‘Na het zien van de film Antoon Engel vroeg ik me af of creatieve samenwerkingen van schrijvers ook niet zouden kunnen leiden tot zoiets moois in het boekenvak en voor het thrillergenre in het bijzonder. CrimeSquad is voor mij het antwoord op die vraag,’ legt initiatiefnemer Sander Verheijen uit. ‘De fantastische samenwerking met Storytel geeft ons in één klap een platform met een enorm bereik en een partner die heel goed snapt wat wij voor ogen hebben met ons concept.’

Nynke de Groot, executive producer bij Storytel: ‘Ik ben heel enthousiast over deze unieke samenwerking tussen CrimeSquad en Storytel. Het is een geweldig idee van deze vier gerenommeerde thrillerauteurs om de krachten te bundelen. De verhalen hebben alles waar onze Storytel-gebruikers dol op zijn: ze zijn spannend, geïnspireerd door waargebeurde feiten en van grote kwaliteit.’

Het laatste nieuws van en over CrimeSquad is te volgen op http://www.crimesquad.nl.