Volg me

Claire Kant is een hardwerkende influencer en bouwde dankzij manager Thomas in korte tijd een droomcarrière op. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar achter de schermen gaat een schrijnende werkelijkheid schuil en legt haar verslechterende gezondheid een bom onder haar succes. Hoe lang houdt ze dit bedrog nog vol?

Thomas de Bruijne bouwde dankzij paradepaardje Claire zijn talent agency EPIC uit tot het meest gewilde influencersbureau van Nederland. Maar nu Claires gezondheid opspeelt, moet hij verder gaan dan ooit om de droom te blijven verkopen.

Joëlle Lammerstee is een documentairemaaktster en zet de waarheid boven alles. Ze keurt de bewerkte wereld van influencers geen blik waardig tot haar baan op het spel staat en een docu over EPIC haar kan redden. En niet alleen dat. In haar zoektocht naar de waarheid heeft ze een verborgen agenda. Haar uitgangspunt ‘de waarheid voor alles’ verandert in ‘alles voor de waarheid’ en brengt haar naar de rand van de afgrond.

Hoe goed kennen we onze naasten? Wat is de echte waarheid in de wereld van influencers en filters? En hoeveel is die waarheid waard?

#schrijfmee

Omdat ‘Volg me’ gaat over invloed en influencers, maakte ik van ‘Volg me’ de eerste Nederlandse thriller waarop jij als lezer invloed had. Tijdens het schrijfproces deelde ik vragen, keuzes en dilemma’s met lezers. Wat zou jij doen? De dominante uitkomsten en antwoorden verwerkte ik in het boek.

@met_michelle

Ik vind je boek fantastisch! Het greep me vanaf de eerste bladzijde en was het eerste boek sinds tijden dat ik in één adem uit kon lezen. Well done! Super thema, geweldige personages, smullen en spannend. Nu zin in een volgende (no pressure ;-))....

Sandra Broos

Deze thriller neemt je mee in een (online) wereld van influencers en alles wat er in dat wereldje omgaat. Niets is wat het lijkt! Boek leest lekker weg, is spannend en zet je ook wel een beetje aan tot nadenken ;-).

Sanne Winkens

Ik heb het boek uit! Het is weer een topper. Leest lekker weg! En een goed plot, het zet zeker aan het denken. Goed gedaan!!

Veronique

Inmiddels is hij uit. O man! Hij was goed. Dat einde zat heel anders dan ik dacht. En ik vond het goed dat je schrijft over een heftig onderwerp als eetstoornissen.

Renee

En uit!!! Weer een geweldig boek, dat me nog meer intrigeerde dan 'In de familie'. Ik hon het niet meer wegleggen, zo verweven met de personages, ik voelde met ze allemaal mee. Heel erg goed gedaan! Dank dat je deze gave deelt met de wereld. Laten er nog maar veel van dit soort fijne boeken van jouw hand verschijnen.

Chinouk Thijssen

UIT! Ik ben extra vroeg opgestaan zodat ik het einde in een ruk kon lezen. Ik heb er zo van genoten! Echt een supergaaf boek, Joyce!

Marlou Jenniskens

UIT! In vijf uur. Wat tof. Wat goed!!! Ik wou niet meer slapen, moest weten hoe het afliep. Meesterwerk weer hoor!!!

Sharon

Ik kon bijna niet stoppen met lezen. Het verhaal ging echt onder mijn huid zitten en schoot regelmatig overdag door mijn gedachten. Ik dacht al vrij snel door te hebben hoe het in elkaar zat, maar nee hoor, heerlijk op het verkeerde been gezet en het slot was spannend. Het verhaal is actueler dan ooit en ik vind eigenlijk dat ze dit op middelbare scholen meer bespreekbaar moeten maken.

Sylvana

Wat een ongelofelijk leuk en spannend boek, een echte pageturner. Ik heb het in één adem uitgelezen. Sommige uitspraken van personage Merlot zouden zo door mij gezegd kunnen zijn. Dat maakt het nog leuker om het boek te lezen, dat stukje herkenning.

Leo

Gisteravond de laatste bladzijde van je boek omgeslagen. Ben erg onder de indruk. Heel knap geschreven. Was voornamelijk onder de indruk van de langzame opbouw naar een complete chaos. Echt heel goed. Heb er van genoten. Bedankt voor het schrijven hiervan. ? Ik ben voorzichtig benieuwd naar een eventueel volgend deel. ?

Brigitte

Door de korte hoofdstukken leest het boek erg snel. Ook wordt elk hoofdstuk vanuit een ander perspectief geschreven en dat geeft afwisseling waardoor het niet saai wordt. De spanning komt echt pas tegen het einde van het boek, maar dat maakt het niet minder leuk om te lezen. Met 'Volg me' krijg je een duidelijk beeld hoe het eraan toe gaat achter de schermen van de wereld van de mooie plaatjes op social media. De online wereld waarin veel niet is wat het lijkt.....

Karina Hoekerswever

Met vaart vertelt de auteur een geloofwaardig verhaal over de wereld van influencers en welke offers een ieder brengt om de mooie buitenkant in stand te houden. De laatste 50 pagina’s weet ze de spanningsboog toe te laten nemen tot de climax en af te sluiten met een goede epiloog. Volg me geeft een intrigerende kijk in de wereld achter de schermen van de sociale media, een wereld waarin niets is wat het lijkt.

Jaimy

'Volg me' is een zeer krachtig, eigentijds boek. Het sleurt je meteen mee in het hectische leven achter de schermpjes en laat je zien dat het niet altijd is wat het lijkt. Er komen problemen aan bod, die vaak taboe zijn, maar wel heel actueel.'

Akke-Froukje

'Joyce beschrijft in haar boek de wereld achter de filters. Een leven dat we allemaal wel denken te kennen, maar dat door dit boek wel weer even wat bewustwording brengt. Het lijkt allemaal zo mooi op de foto's, maar in werkelijkheid draait het allemaal om geld. Zo ook bij Claire, de hoofdpersoon in 'Volg me'. Ik vond 'Volg me' een heel mooi boek.'

Joke Zwier

'Volg me' is een indrukwekkend boek. Het verhaal heeft korte hoofdstukken, met af en toe een DM (direct message). In de loop van het verhaal ga je deze plaatsen en krijgen ze waarde voor de lezer. Je gaat meeleven met Claire die geleefd wordt, maar ook met Merlot die Thomas in de hand moet zien te houden. [...] Niets is wat het lijkt.