Ruimte voor liefde

‘Ruimte voor liefde’ gaat over de liefde anno nu. Een tijd die gedomineerd wordt door opties, keuzes, Tinder en waarin forever after ver weg lijkt. Maar toch dromen we nog vaak van dat idee van de prins op het witte paard en de vrouw van je leven, maar kan dat nog wel en vooral: heeft het zin?

In dit boek vind je verhalen van mensen die gelukkig zijn in de liefde en het net even anders doen dan anders. Over de ideale relatievorm (denk aan single zijn, een open relatie, swingen, polyamorische en monogame relaties), over jaloezie, onzekerheid en omgeving. Maar ook de visie van psychologen, een relatietherapeut en een trendexpert om te laten zien waarom we doen wat we doen. Ze geven inzichten en tips, maar de interviews worden ook omlijst door verhaaltjes en facts & figures.

‘Ruimte voor liefde’ is voor iedereen die liefde zoekt, koestert of ooit heeft liefgehad en leest als een relaxed en ultra dik thematijdschrift vol breekbare en zinderende verhalen.

Reacties van proeflezers:

terug naar de liefde

Joyce

Hoppa! Het boek is al uit. En dat heeft totaal geen moeite gekost. Dju, wat leest het lekker weg. Ik zag in een van de recensies op je website dat iemand het had over magazinestyle met diepgang. Zo mee eens! Ik zou het gehele boek waarderen met een 8,5! Puur kijkend naar de interviews zou dat cijfer nog stijgen, want die heb je echt fantastisch geschreven. En wat hebben die mensen hun ziel blootgelegd. Ik kan daar alleen maar respect voor hebben. De combinatie tussen alle onderdelen van de hoofdstukken maakt het juist ook zo goed. Over mijn favoriete delen heb ik me best over verbaasd. Ik dacht: ik ben team ‘lang en gelukkig met één persoon’ en in praktijk ben ik dat ook absoluut, maar ik heb best veel waardering kunnen opbrengen voor de verhalen van mensen die het totaal anders zien. Ik ging meeleven met de persoon die vreemdging en hoewel ik het echt niet goedkeur (sorry…) , heeft ze me wel aan het denken gezet. Dat hebben meer hoofdstukken gedaan en dat vind ik bijzonder knap. Je wilde laten zien hoe het ook kan, nou dat heb je gedaan!

terug naar de liefde

Sandy

Jouw boek leest als een trein! Het was dat ik in slaap viel, anders had ik 'm in één keer verslonden. Het is echt goed! Ik vind de indeling per hoofdstuk heel fijn. Houdt het echt heel boeiend en de beschrijving van de mensen zorgt voor een bepaalde herkenbaarheid, waardoor de gedachtes opkomen ‘hmz zo gek is “iets anders” misschien helemaal niet’. En ik heb heel erg de drang om te weten ‘hoe het afloopt’ ondanks dat het natuurlijk helemaal geen roman is - toch voel ik dat zo, doorlezennnnnn!

terug naar de liefde

Gerben

Ik vind het heel leuk👌🏼 nu al! Beetje Michel van Egmond-achtig, met dat boek over René van der Gijp. Het is net of je een tafeltje verderop erbij bent, dat vind ik prettig lezen: half interview half schrijversperspectief.

terug naar de liefde

Nathalie

Leest heerlijk vlot, hip en happening, van deze tijd. Dat geldt trouwens voor de hele schrijfstijl. Ook zeer beeldend en dat is bij dit onderwerp lekker, zinnenprikkelend. Het lijkt een boek dat je niet per se van voor naar achter leest, maar dat je oppakt en waarin je fragmenten leest. Als een magazine. Past goed bij deze snelle tijd en een jongere doelgroep. Mijn eerste indruk is heel goed. De info over feministische golf enzo moet erin, zeker laten staan, maar is stugger om te lezen dan de smeuïge stukjes. Ik weet wel waar ik snel naar zou doorbladeren. Maar de combi is juist sterk, geeft mensen ook het excuus rode oortjes te krijgen van de sexy strofes 🙂

terug naar de liefde

Chantal

Stop maar met nagelbijten lieverd. Ik las je boek en ik las het in 1 ruk uit :-). Wat leuk om dit te mogen proeflezen. Het is luchtig, sexy en snel. Ook leuk is dat je vanuit jezelf schrijft en af en toe een kijkje te geeft in je eigen ideeën op dit gebied. Het geheel doet me een beetje denken aan de LINDA. Het leest lekker weg. Makkelijk, vertrouwd. Alsof je een tijdschrift doorbladert, maar dan wel met net dat beetje meer diepgang.

Cecile

Ik ben al begonnen met lezer. Superrrr vet tot dusver! Ik vind het echt tof, lekker leesbaar ook, die wissel tussen 'verhaal' en 'informatie' is heel prettig.

terug naar de liefde

Eveline

Wat leest je boek lekker! Ik heb het nog niet uit, maar ik zit er wel echt in. Ik merk dat het me ook triggert. Het roept allerlei dingen bij me op: herkenning, verbazing, weerstand, prikkeling. Wat moet dat proces wat hieraan vooraf is gegaan ook bijzonder voor jou zijn geweest lijkt me. Straks lekker verder lezen! X

terug naar de liefde

Lieke

Ik heb het niet in een ruk uitgelezen, zoals veel van je proeflezers. Het blijft boeien dat wel en in die zin begrijp ik dat mensen het in één keer uit kunnen lezen. Mij lukt dit niet omdat ik het toch ook wel een confronterend boek vind. Dat is positief bedoeld! Het laat je nadenken over jezelf, over je eigen relatie en over de wereld waar we nu in leven. Ik heb tijd nodig om dingen te laten bezinken en om er zelf over na te denken. De mooiste stukken uit je boek zijn wat mij betreft de hoofdinterviews. Dit is volgens mij jouw grootste schrijverstalent (het totale plaatje inclusief gevoel meegeven aan de lezer). Tevens vind ik het mooi hoe jij je eigen ideeën en gedachtes tussendoor met ons als lezer deelt.