Ruimte voor liefde

‘Ruimte voor liefde’ gaat over de liefde anno nu. Een tijd die gedomineerd wordt door opties, keuzes, Tinder en waarin forever after ver weg lijkt. Maar toch dromen we nog vaak van dat idee van de prins op het witte paard en de vrouw van je leven, maar kan dat nog wel en vooral: heeft het zin?

In dit boek vind je verhalen van mensen die gelukkig zijn in de liefde en het net even anders doen dan anders. Over de ideale relatievorm (denk aan single zijn, een open relatie, swingen, polyamorische en monogame relaties), over jaloezie, onzekerheid en omgeving. Maar ook de visie van psychologen, een relatietherapeut en een trendexpert om te laten zien waarom we doen wat we doen. Ze geven inzichten en tips, maar de interviews worden ook omlijst door verhaaltjes en facts & figures.

‘Ruimte voor liefde’ is voor iedereen die liefde zoekt, koestert of ooit heeft liefgehad en leest als een relaxed en ultra dik thematijdschrift vol breekbare en zinderende verhalen.

Reacties van proeflezers:

ruimte voor liefde

Jordi van Eijsden

Ben hem tijdens m’n vakantie aan het lezen... leuk, interessant en absoluut een aanrader!

Rebecca Lindner

Ik heb Ruimte voor Liefde een paar weken geleden gekocht voor op vakantie. Daar lag ik dan lekker op mijn strandbedje samen met jou boek, en wat ben ik (positief!) verast.

Ik heb het inmiddels al aan vele vriendinnen aangeraden maar echt wat een top boek! Super fijn geschreven, je leest er vliegensvlug doorheen door alle kleine thema’s en de schrijfwijze. Het geeft een interessante blik op de diverse onderwerpen die je aanspreekt en het een lijkt nog leuker of spannender dan het ander. Echt een hele dikke chapeau!

Het meeste wat me bijgebleven is was de uitspraak m.b.t de ware/ware liefde. Als ik het juist citeer; misschien moeten we niet opzoek naar de ware, maar naar ware liefde. Dit heeft me zoveel doen nadenken! Mijn allereerste relatie heeft 4 jaar geduurd en hij leek de ware, door overspel is het toen beëindigd maar sindsdien zoek ik altijd naar iets wat gelijk of zelfs nog beter is. De ware 2.0 dus, en daar gaat het inderdaad ook mis! Met de insteek van “kijk misschien eens naar de ware liefde” werd me zoveel duidelijk. Die krijgen we toch zoveel! Van vriendinnen, nieuwe vrienden, huisdieren… noem maar op! Dank je daarvoor. Zulke kleine dingen die je doen omdenken maken me wel vaak echt een heel stuk gelukkiger.

Vannessa Thuyns

lk heb ruimte voor liefde uit. Wat een tof boek of eigenlijk een tof groot magazine. Zo voelde het. Ik vond jouw eerlijkheid/kwetsbaarheid mooi in balans met het 'journalistieke' gedeelte. Je mag er weer trots op zijn!

Britt Meertens

Ik ben je boek aan het lezen, moeilijk om weer weg te leggen! Wat ontzettend knap geschreven, afwisselend, echt super!

Eva

Miss me-time meldt zich weer even ;-). De afgelopen dagen waren niet mijn beste. Alles was een beetje een chaos. Daarom heb ik tijd genomen om even lekker te lezen. Momenteel lees ik het pareltje 'Ruimte voor liefde' van Joyce Spijker. Ik heb 'm nog niet helemaal uit, maar ik vind hem nu al echt een aanrader <3.

Daniek Pelgrim

Wat een goed boek! Ontzettend mooi omschreven hoe prachtig een relatie kan zijn, in welke vorm dan ook. Een enorme eye-opener voor veel stellen denk ik!

Jessy Schonis

Ik heb het boek zondag op de huishoudbeurs gekocht en ben nu al op de helft...Hij is zo leuk en fijn om te lezen! #besteaankoopopdebeurs

marjolein ruimte voor liefde

Marjolein Velkers

Ik geniet echt van je boek. Ik vind het mega sterk geschreven en ik vind het fijn dat het leest als een tijdschrift waardoor je niet steeds moet duiken in dat verhaal. Jouw boek zorgt er bij mij voor dat je anders gaat kijken naar je eigen kijk op liefde, maar ook dat van de mensen om je heen. Het is zo toepasbaar! Dit boek komt bij mensen terecht die durven nieuwsgierig te zijn en niet bang zijn om geïnspireerd te worden. Als we dit nou allemaal eens gingen lezen worden we vanzelf toleranter en liefdevoller naar elkaar en onszelf :-).

Nadine

Wat een G-E-W-E-L-D-I-G boek, 'Ruimte voor liefde'! Ik kan me niet herinneren dat ik met zoveel grote blij een boek heb gelezen.

Frency

Wat heb ik genoten van je boek, het is zo'n boek waar je aan begint en je enorm baalt dat je niet een vrije dag hebt zodat je hem in één ruk uit te kunnen lezen. Je beschrijft alles met humor en veel zelfreflectie, waardoor het héérlijk leest. Mooi hoe na gesprek bij jezelf "te raden" gaat daarover. Aanrader!

Yoe Ling

Dit moet ik je even zeggen. Ik heb al jaren niet meer goed kunnen lezen, omdat ik de rust in mijn hoofd niet vond en mijn gedachtes steeds afdwaalden. Terwijl ik lezen altijd heel fijn vond! Maar nu ik aan jouw boek ben begonnen, wil ik steeds lezen! Gevoel wat ik echt al een tijd niet meer heb gehad. Vandaag zelfs gelezen met mijn drukke kind om me heen en Kabouter Plopmuziek op en zelfs toen zat ik compleet in jouw verhaal en kon ik me volledig afsluiten. Zo fijn!! Conclusie: je boek is tot nu toe geweldig en geeft me ook weer echt tijd voor mezelf!

terug naar de liefde

Joyce

Hoppa! Het boek is al uit. En dat heeft totaal geen moeite gekost. Dju, wat leest het lekker weg. Ik zag in een van de recensies op je website dat iemand het had over magazinestyle met diepgang. Zo mee eens! Ik zou het gehele boek waarderen met een 8,5! Puur kijkend naar de interviews zou dat cijfer nog stijgen, want die heb je echt fantastisch geschreven. En wat hebben die mensen hun ziel blootgelegd. Ik kan daar alleen maar respect voor hebben. De combinatie tussen alle onderdelen van de hoofdstukken maakt het juist ook zo goed. Over mijn favoriete delen heb ik me best over verbaasd. Ik dacht: ik ben team ‘lang en gelukkig met één persoon’ en in praktijk ben ik dat ook absoluut, maar ik heb best veel waardering kunnen opbrengen voor de verhalen van mensen die het totaal anders zien. Ik ging meeleven met de persoon die vreemdging en hoewel ik het echt niet goedkeur (sorry…) , heeft ze me wel aan het denken gezet. Dat hebben meer hoofdstukken gedaan en dat vind ik bijzonder knap. Je wilde laten zien hoe het ook kan, nou dat heb je gedaan!

terug naar de liefde

Sandy

Jouw boek leest als een trein! Het was dat ik in slaap viel, anders had ik 'm in één keer verslonden. Het is echt goed! Ik vind de indeling per hoofdstuk heel fijn. Houdt het echt heel boeiend en de beschrijving van de mensen zorgt voor een bepaalde herkenbaarheid, waardoor de gedachtes opkomen ‘hmz zo gek is “iets anders” misschien helemaal niet’. En ik heb heel erg de drang om te weten ‘hoe het afloopt’ ondanks dat het natuurlijk helemaal geen roman is - toch voel ik dat zo, doorlezennnnnn!

terug naar de liefde

Gerben

Ik vind het heel leuk👌🏼 nu al! Beetje Michel van Egmond-achtig, met dat boek over René van der Gijp. Het is net of je een tafeltje verderop erbij bent, dat vind ik prettig lezen: half interview half schrijversperspectief.

terug naar de liefde

Nathalie

Leest heerlijk vlot, hip en happening, van deze tijd. Dat geldt trouwens voor de hele schrijfstijl. Ook zeer beeldend en dat is bij dit onderwerp lekker, zinnenprikkelend. Het lijkt een boek dat je niet per se van voor naar achter leest, maar dat je oppakt en waarin je fragmenten leest. Als een magazine. Past goed bij deze snelle tijd en een jongere doelgroep. Mijn eerste indruk is heel goed. De info over feministische golf enzo moet erin, zeker laten staan, maar is stugger om te lezen dan de smeuïge stukjes. Ik weet wel waar ik snel naar zou doorbladeren. Maar de combi is juist sterk, geeft mensen ook het excuus rode oortjes te krijgen van de sexy strofes 🙂

terug naar de liefde

Chantal

Stop maar met nagelbijten lieverd. Ik las je boek en ik las het in 1 ruk uit :-). Wat leuk om dit te mogen proeflezen. Het is luchtig, sexy en snel. Ook leuk is dat je vanuit jezelf schrijft en af en toe een kijkje te geeft in je eigen ideeën op dit gebied. Het geheel doet me een beetje denken aan de LINDA. Het leest lekker weg. Makkelijk, vertrouwd. Alsof je een tijdschrift doorbladert, maar dan wel met net dat beetje meer diepgang.

Cecile

Ik ben al begonnen met lezer. Superrrr vet tot dusver! Ik vind het echt tof, lekker leesbaar ook, die wissel tussen 'verhaal' en 'informatie' is heel prettig.

terug naar de liefde

Eveline

Wat leest je boek lekker! Ik heb het nog niet uit, maar ik zit er wel echt in. Ik merk dat het me ook triggert. Het roept allerlei dingen bij me op: herkenning, verbazing, weerstand, prikkeling. Wat moet dat proces wat hieraan vooraf is gegaan ook bijzonder voor jou zijn geweest lijkt me. Straks lekker verder lezen! X

terug naar de liefde

Lieke

Ik heb het niet in een ruk uitgelezen, zoals veel van je proeflezers. Het blijft boeien dat wel en in die zin begrijp ik dat mensen het in één keer uit kunnen lezen. Mij lukt dit niet omdat ik het toch ook wel een confronterend boek vind. Dat is positief bedoeld! Het laat je nadenken over jezelf, over je eigen relatie en over de wereld waar we nu in leven. Ik heb tijd nodig om dingen te laten bezinken en om er zelf over na te denken. De mooiste stukken uit je boek zijn wat mij betreft de hoofdinterviews. Dit is volgens mij jouw grootste schrijverstalent (het totale plaatje inclusief gevoel meegeven aan de lezer). Tevens vind ik het mooi hoe jij je eigen ideeën en gedachtes tussendoor met ons als lezer deelt.