Twee thrillers én nieuwe uitgever

‘Hoe lang duuuuurt het nog?’ Die vraag en ongeduldigere reacties krijg ik regelmatig op social media of als ik mensen tegenkom. ‘Leuk die bedrijven, presentaties en coaching, maar ik wil een boek,’ is misschien wel een van de meest gehoorde kreten van de afgelopen tijd. Snap ik, ik ook, want het is alweer twee jaar geleden dat ‘In de familie’ uitkwam. Maar daar heb ik nieuws over. Er komt een nieuwe thriller, sterker nog: er komen er twee…en bij een nieuwe uitgeverij.

An offer I couldn’t refuse

Vandaag mag ik het dan eindelijk bekend maken: ik heb getekend voor twee nieuwe thrillers bij Ambo|Anthos. Dé uitgeverij die vijf jaar geleden al hoog op mijn verlanglijstje prijkte en waar thrillerkoninginnen Saskia Noort, Esther Verhoef, Simone van der Vlugt en Marion Pauw ook groot zijn geworden en die nu heel inventief nadenkt over de toekomst van boeken.

ondertekening contract Ambo Anthos

We waren al een tijdje in gesprek en bleken al snel dezelfde kant uit te willen. Zij vroegen naar mijn thrillerplannen voor de toekomst, ik pitchte mijn ideeën en een eerste deel van een nieuw boek en de overstap was een feit. Daarmee laat ik bij Boekerij geweldig lieve mensen achter, maar ik verheug me enorm op de toekomst!

2019 wordt een boekenjaar

Wat mag je dan verwachten? Sowieso ben ik bezig met een nieuwe thriller die najaar 2019 moet verschijnen. En stiekem heb ik ook al een idee voor die tweede voor het jaar erop ;-). Maar daar blijft het niet bij. Misschien schrijf ik er ook wel een paar korte verhalen bij die jullie al in het voorjaar kunnen lezen. Scheelt weer wachten, toch? En in februari komt natuurlijk ‘Terug naar de liefde’ uit. Non-fictie deze keer, dus ‘echt gebeurd’ 🙂 en minstens zo spannend. Een echt schrijf- en boekenjaar dus, waar ik enorm naar uitkijk. Jij ook?

De komende maanden neem ik je via social media mee in het schrijfproces en vertel ik je meer over waar de boeken over gaan.

joyce spijker

Zo bepaal je jouw focus + video zomerstop

Je focus kiezen is super lastig, want vaak wil je alles en het liefst allemaal nu. Dat kan natuurlijk niet en die lange to do lijst die nooit afkomt, wekt ook alleen maar frustratie op. Wat doe je dan wel? In deze video laat ik je zien hoe ik mijn focus bepaal en mijn to do’s in bedwang hou.

En o ja, in het kader van focus, werk ik deze zomer vooral aan writers:community en mijn boeken. Dat betekent dat ik geen video’s opneem en in september weer terug kom. Zie ik je dan?

Fijne zomer!

focus bepalenWil je meer video’s zien over schrijven? Volg dan mijn Youtubekanaal of het Youtubekanaal van de writerscommunity. Meer tips en blogs over schrijven vind je ook op de site van de writerscommunity. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Voor het bedrag van nog geen cappuccino per week ben jij verzekerd van de leukste en meest effectieve schrijfbegeleiding van Nederland.

Wat ben je waard? Zo bepaal je jouw beste prijs!

Een prijs hangen aan je schrijfwerk of diensten. Het is best lastig, want hoe bepaal je wat je waard bent? Ik geef je een tip over hoe ik het nu doe (na heeel vaak te lessen te hebben geleerd ;-)).

prijs bepalenWil je meer video’s zien over schrijven? Volg dan mijn Youtubekanaal of het Youtubekanaal van de writerscommunity. Meer tips en blogs over schrijven vind je ook op de site van de writerscommunity. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Voor het bedrag van nog geen cappuccino per week ben jij verzekerd van de leukste en meest effectieve schrijfbegeleiding van Nederland.

Laat je niet afleiden: zo maak jij je volgende project wel af!

Een project beginnen, is het leukste wat er is. Je zit vol energie. Maar hoe zit het met afmaken? Hoe vaak word je afgeleid door weer nieuwe ideeen? Wil je eindelijk van die half afgemaakte projecten af, kijk dan deze video :).

project afmaken
Wil je meer video’s zien over schrijven? Volg dan mijn Youtubekanaal of het Youtubekanaal van de writerscommunity. Meer tips en blogs over schrijven vind je ook op de site van de writerscommunity. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Voor het bedrag van nog geen cappuccino per week ben jij verzekerd van de leukste en meest effectieve schrijfbegeleiding van Nederland.

VIDEO: Hoe kun je nog uniek zijn?

Je bent creatief bezig, maar hoe zorg je ervoor dat je iets maakt wat er nog niet is? Alles is immers al gezegd en gedaan, toch? Hoe kun je toch authentiek en uniek zijn? Niet heel makkelijk. Ik vertel je in mijn video hoe ik dat probeer te doen.

uniek zijnWil je meer video’s zien over schrijven? Volg dan mijn Youtubekanaal of het Youtubekanaal van de writerscommunity. Meer tips en blogs over schrijven vind je ook op de site van de writerscommunity. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Voor het bedrag van nog geen cappuccino per week ben jij verzekerd van de leukste en meest effectieve schrijfbegeleiding van Nederland.

Schrijven met (kleine) kinderen…kan dat wel?

Klopt, ik heb geen kids, dus schrijven en kids, daar kan ik niet echt over meepraten. Maar lastig is het wel, blijkt uit alle mama’s en papa’s in de writers:community. Zo blijken heel wat handige tips net wat minder haalbaar voor ouders. Wat wel werkt, delen we in de community en alvast een tip in deze video.

schrijven en kinderenWil je meer video’s zien over schrijven? Volg dan mijn Youtubekanaal of het Youtubekanaal van de writerscommunity. Meer tips en blogs over schrijven vind je ook op de site van de writerscommunity. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Voor het bedrag van nog geen cappuccino per week ben jij verzekerd van de leukste en meest effectieve schrijfbegeleiding van Nederland.

VIDEO: schrijven én van het weer genieten, zo doe je dat!

De zomer komt er aan en dat betekent: zo veel mogelijk naar buiten. Maar hoe doe je dat als je pc binnen staat of hoe hou je die zon van je scherm? Zo doe ik het!

schrijven in de zomer

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer video’s zien over schrijven? Volg dan mijn Youtubekanaal of het Youtubekanaal van de writerscommunity. Meer tips en blogs over schrijven vind je ook op de site van de writerscommunity. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Voor het bedrag van nog geen cappuccino per week ben jij verzekerd van de leukste en meest effectieve schrijfbegeleiding van Nederland.

VIDEO: Laten inspireren zonder te kopieren: hoe dan?

Wil je kunnen schrijven, moet je heel veel lezen. ‘Learn from te best’, dat gaat overal en in ieder (werk)veld op. Maar hoe zorg je ervoor dat je je laat inspireren en niet gaat kopiëren? Ik geef je mijn tip om dat laatste te voorkomen in deze video.

inspirerenWil je meer video’s zien over schrijven? Volg dan mijn Youtubekanaal of het Youtubekanaal van de writerscommunity. Meer tips en blogs over schrijven vind je ook op de site van de writerscommunity. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Voor het bedrag van nog geen cappuccino per week ben jij verzekerd van de leukste en meest effectieve schrijfbegeleiding van Nederland.

VIDEO: Prioriteiten stellen, hoe bepaal je waaraan je werkt?

Soms heb je verschillende (schrijf)projecten waar je aandacht aan wilt geven, maar alles tegelijk doen, dat lukt niet. Je moet dus prioriteiten stellen, maar hoe kies je dan dat project uit dat je voorrang geeft?

prioriteiten stellen

Wil je meer video’s zien over schrijven? Volg dan mijn Youtubekanaal of het Youtubekanaal van de writerscommunity. Meer tips en blogs over schrijven vind je ook op de site van de writerscommunity. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Voor het bedrag van nog geen cappuccino per week ben jij verzekerd van de leukste en meest effectieve schrijfbegeleiding van Nederland.

Writersblock? Hét medicijn tegen ‘dit lukt me nooit’!

Soms heb je van die dagen: niks lukt en je denkt dat het nooit meer goedkomt met je schrijfdromen. Op die dagen wil je het liefst onder een steen kruipen, maar ga je daar beter van schrijven? Nope! Hoe verleidelijk dat ook is, het gaat je niet helpen. Ik geef je mijn tip over wat ik op die dagen doe.

writersblock verslaanWil je meer video’s zien over schrijven? Volg dan mijn Youtubekanaal of het Youtubekanaal van de writerscommunity. Meer tips en blogs over schrijven vind je ook op de site van de writerscommunity. Wil je je meteen aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Voor het bedrag van nog geen cappuccino per week ben jij verzekerd van de leukste en meest effectieve schrijfbegeleiding van Nederland.